Tien jaar Taalpraat

Taalpraat bestaat deze week tien jaar en dat heb ik gevierd met een vrij weekend. Helaas geen tijd dus voor het schrijven van een blog, maar ik kon het ook niet laten om toch iets op de website te zetten: een heel korte terugblik en een oproep.

De eerste
De eerste Taalpraatblog dateert van 23 maart 2013. Opvallend genoeg ging die over de Chinese president Xi Jinping, die in die week zijn eerste buitenlandse reis maakte. Naar Rusland! Zo zie je maar: sommige dingen veranderen nooit, want Xi Jinping is deze week ook weer drie dagen in Rusland voor een bezoek aan de Russische president Poetin. Tien jaar lang zitten we al met die twee opgescheept.

388 berichten
Wel goed nieuws is dat op Taalpraat de afgelopen tien jaar in totaal 388 berichten over de meest uiteenlopende taalonderwerpen zijn gepost. En Taalpraat is nog lang niet klaar. Sterker nog, over enkele maanden publiceer ik nummer 400.

De meeste Taalpraatblogs komen uit de eigen koker, maar Corejanne en ik hebben de afgelopen jaren ook diverse gastbloggers gehad: Astrid den Besten, Sonja Brouwer, Norbert Corver, Aukeline van Dorp, Judith Driesen, Mirjam van Elst, Johan Fretz, Jean-Pierre Geelen, Emmy Goes, Jan Klerkx, Emily Palmer, Ton van Schoonhoven, Gerdineke van Silfhout, Paul de Vries en Eveline de Winter (en hopelijk vergeet ik niemand) schreven allemaal een of meer interessante bijdragen voor Taalpraat. Heel veel dank aan hen.

Oproep
De laatste tijd heb je heel weinig gastblogs gezien, dus ik grijp het 10-jarig bestaan van Taalpraat graag aan om alle trouwe Taalpraatlezers en taalliefhebbers op te roepen zelf (weer) een bijdrage te leveren. Heb je opvallend taalgebruik gezien of gehoord? Schrijf er een stukje over en stuur het naar <info@taalpraat.nl>. En als je niet graag schrijft, kun je natuurlijk ook gewoon ideeën voor onderwerpen (het liefst met concrete voorbeelden) naar Taalpraat sturen.

Kom maar op met die blogs en die ideeën! En op naar de volgende tien jaar Taalpraat.

5 reacties op Tien jaar Taalpraat

 1. Albertien Helmus zegt

  Gefeliciteerd met dit jubileum, Marcel, en..”op naar de volgende”, zou Arjen Lubach (ongeveer.. zeggen:-)

  Hartelijke groet,
  Albertien

 2. Linda Seewald zegt

  Proficiat … en “op naar de volgende” a.j.b.! Lieve groeten, Linda

 3. Astrid den Besten zegt

  Dank je wel, Marcel, voor 10 jaar Taalpraat !! Ik geniet wekelijks van je blog en hoop dat je er nog lang mee doorgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *