Nummer 200

Het is feest! Na ruim vier jaar wekelijkse blogs zijn we toe aan Taalpraat nummer 200. Met dank ook aan de vele gastbloggers die de afgelopen jaren mooie stukjes voor ons – en vooral voor u – hebben geschreven. Nummer 200 is trouwens ook meteen de laatste van dit seizoen. Veel taalliefhebbers hebben hun vizier op de zomer en op de vakantie gericht. Wij ook.

Vier jaar
Op 23 maart 2013 zijn we met Taalpraat gestart en sindsdien hebben we 200 stukjes op de site gezet. Die zijn – als we de bezoekcijfers mogen geloven – ook heel goed gelezen. Door onze trouwe abonnees en door veel bezoekers die via onze berichten op LinkedIn op de site zijn gekomen. Daar zijn we heel blij mee. Niet alleen met hun belangstelling, maar ook met de vele reacties die we van hen hebben gekregen.

Onuitputtelijk
Een paar maanden ertussenuit is lekker, maar na de zomermaanden gaan we stug door. Ons streven is om ook volgend seizoen weer elke maandag een stukje op de site te zetten. Dat is de afgelopen vier jaar gelukt dus dat moet ook volgend jaar weer lukken. Er is altijd wel iets taligs waarover je kunt schrijven, want taal is altijd in beweging.

Doet u mee?
Toch kan het zijn dat wij dingen over het hoofd zien. Zijn er misschien taalonderwerpen die u opvallen en die u graag eens aan bod wilt laten komen? Stuur ons dan een bericht. Het liefst met zo veel mogelijk voorbeelden en bijbehorende bronnen. Nog beter: schrijf zelf eens een stukje voor Taalpraat. Wij worden graag verrast door spontane bijdragen van gastbloggers. Gooi alle schroom van u af. Wij en al onze lezers zijn heel benieuwd naar uw taalervaringen en -belevenissen.

Wij wensen u een ontspannende zomer. In september pakken we de draad weer op. U ook?

3 reacties op Nummer 200

 1. inge Laeven zegt

  Beste Corejanne,
  Met veel interesse lees ik elke maandagmorgen jullie stukje.
  Veel zaken zijn voor mij herkenbaar.Soms doe ik er mijn voordeel mee. Steeds spannend welk onderwerp jullie nu weer bespreken. Fijn dat in september de draad wordt opgepakt.
  Ik wens jullie een heel mooie zomer met veel ontspanning.
  Tot in september. Dan ontmoeten we elkaar weer.
  Hartelijke groeten uit Meerssen van Inge Laeven

 2. Annemie Capellen zegt

  Felicitaties waard! Proficiat met jullie Nummer 200 van Taalpraat.Altijd leuk om te lezen en ook om nog eens terug te kijken. Geniet van de komende ‘taalpraat vrije’ periode. Groeten uit Bunde, Annemie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *