Spam

spamHet was me het weekje wel. De internetbankierende mens werd zwaar op de proef gesteld. ‘Deze actie is momenteel niet mogelijk’. ‘Deze dienst is tijdelijk niet beschikbaar’. ‘Geen verbinding mogelijk’. Wat nu? ‘Probeer het later nog eens’. Goeie tip, dank.

Chaos in het betalingsverkeer? Gouden tijden voor spammers. Even gebruikmaken van de verwarring voor een berichtenoffensief. Dankzij Monthy Python weten we dat er vele soorten spam zijn. Deze twee vond ik deze week in mijn mailbox.

  • We merkten een verdachte transactie pogingen van uw internet bankieren een unrecoginise computer adres. dus zijn het plaatsen van een limiet op uw account. Met het oog op de beperking op te tillen account, neem dan nu certificeren van uw gegevens door het volgen van deze link. Als u uw online banking te controleren nu zal leiden tot uw bankrekening beëindiging.
  • SNS Bank zal toevoegen 35,00 EUR tegoed op uw account alleen voor deel te nemen aan onze quick enquête. Download en vul de enquête. Het is snel en makkelijk!

Schitterend ‘Wikipederlands’, daar niet van. Maar de link aanklikken? Nee, dat toch maar niet.

 

 

 

reactie op Spam

  1. Hanneke Rutges zegt

    Gelukkig keek ik even in mijn “Ongewenst box” (Thunderbird). Leukere spam kun je niet krijgen. Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *