Effe een dingetje

Logo de wereld draait doorIn De Wereld Draait Door afgelopen vrijdag een gesprek met dj Armin van Buuren. Het duurde bijna 12 minuten. Wat ervan blijft hangen? Veel ‘zoiets van’, ‘effe’ en ‘eigenlijk’. En een paar ‘dingetjes’.

Matthijs van Nieuwkerk noemt twee belangrijke optredens van Van Buuren: eentje in Madison Square Garden in New York en het aanstaande optreden met het Concertgebouworkest op de dag van de troonswisseling op 30 april. Van Buuren: “Ja, goed. Als je het zo opnoemt, dan is het effe wel heel erg onwerkelijk eigenlijk.”  Van Buuren was onder de indruk van Madison Square Garden, waar ook grootheden als Elvis Presley en Michael Jackson hebben opgetreden: “Dat is dan toch effe zo’n moment dat je denkt ‘Wow’.”

Het optreden in Madison Square Garden was een idee van de manager van Armin van Buuren. Van Buuren twijfelde: “Ik zeg weet je het zeker, want als we hier nat gaan, dan … ja … want ik kreeg ook meteen van heel veel fans reacties van het is seated. In Madison Square Garden heb je stoelen. Je moet zitten bij een dansshow. Je weet dat is wel effe een ander ding. … En toen had ik wel zoiets van … oké dan. En toen werd er ook over gepraat en ik kreeg ook van Nederlandse artiesten sms’jes van zo, eh, wat gaat hier gebeuren? En toen had ik wel zoiets van, toen ik naar New York ging, was ik wel echt extreem zenuwachtig. Aan de andere kant, ik had zoiets van, ik had ook zoiets van, ja, ze boeken Armin van Buuren, dus ik denk dat de boodschap is dat ik gewoon mijn ding moet doen.”

Van Buuren treedt nu op in de Brabanthallen: “Daar zijn we al een week bezig met opbouwen.  … Nou, als je weet wat voor techniek ik allemaal heb – ledschermen, vuurwerk, noem alles maar op – dat is echt wel effe een dingetje.”

Van Nieuwkerk komt nog even terug op Madison Square Garden. Of Van Buuren wist dat ook John Lennon daar had opgetreden. Van Buuren: “Nee, ja. Later heeft iemand me … Gelukkig heeft iemand me later dat pas verteld. Ja, maar dat is wel effe een dingetje.”

Het optreden in Madison Square Garden was een geweldige ervaring. Van Buuren: “Ja, dit was wel effe een momentje. Ik ga op vakantie. En dan ga ik er effe  over nadenken. Effe rustig op me in laten werken, want dit was toch wel echt een ding. … Ja, dat was effe gewoon zo’n moment. Dan voel je wel de magie van zo’n zaal.”

Van Nieuwkerk: “Zet ‘m heel erg op op 30 april!”

3 reacties op Effe een dingetje

  1. Marinka zegt

    Het valt me nog op dat hier niet om de haverklap het hippe stopwoordje “eigenlijk” (liefst uitgesproken als “eigk” werd gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *